Ajánlatkérés

Kérje ingyenes árajánlatunkat

Napkollektor
Napelem

Menük

Napkollektor Kollektor CF-SR 58-1800 Napkollektor WT-TF2 Multikollektor CF-TZ 58-1800 Napkollektor CPC U Type Napkollektorok Tesy Síkkollektor CFSR Síkkollektorok ÚJ AMX 2.0 Síkkollektor CFSR 200SK Síkkollektor CFSR 230SK Síkkollektor CFSR 260SK Síkkollektor Tároló Solar tárolók 1 hőcserélős zománcozott HMV tárolók 2 Hőcserélős zománcozott HMV tárolók Hőcserélő nélküli futési puffer tároló Solar Thermal Accumulátor Tágulási tartályok Hőcserélők-Szivattyú
állomások
Lemezes hőcserélő Medence hőcserélő Medenceszűrő Szolár állomások Szimpla szolár állomás Dupla szolár állomás CFSR-GPS60 Szolár Roppantós Dupla ÚJ Szimpla szolár állomás ÚJ Dupla szolár állomás ÚJ Szimpla szolár állomás 60 Szivattyú állomások 1" szivattyú állomás galvanizálóval 6/4" szivattyú állomás galvanizálóval Szivattyú állomás szilárd tüzelésű kazánhoz Szivattyú állomás keverőszeleppel Szolár szabályzók Deltasol AX Deltasol BS Plus Deltasol BX Full Deltasol BX L Full Kit Deltasol BX Plus Deltasol Cs Vezérlés Deltasol E Deltasol M Deltasol MX Full Kit Szerelési anyagok Bordás cső Roppantós fittingek Szigetelés Töltő pumpa Honeywell Érzékelok Golyós csapok Fagyálló Kerti zuhany Napelem Napelemek Akkumulátor Tartó szerkezet Univerzális East-West napelem tartó szerkezet Lindab Szerelési anyagok Kábelek csatlakozók Krimpelő szerszám Új Töltésvezérlők Inverter Pellet Pellet tüzelőanyag Pellet kazán Elektromos bicikli

Hit Counter provided by Sign Holders

Megújuló energia

Gázáremelés egyre magasabb villanyszámla, talán ez mindenki rémálma.

Az energia számlák emelkedése mellett elgondolkodtató mi a megoldás, a kevesebb energia felhasználás, hidegebb lakás, kevesebb melegvíz használat. Ez is egy megoldás de az előrelátó ember a jövő felé néz és megpróbálja kihasználni a NAPENERGIÁT. Azt az energia forrást aminél jelen helyzetben nem kell tartani hogy elfogy és emelkedik az ára. Korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. Egyre nyilvánvalóbbá válik ugyanis, hogy a jövő környezetbarát energiaellátásában kiemelt szerep jut majd a megújuló energia felhasználásának. A napenergia a tudomány mai állása szerint kimeríthetetlen és a legtisztább energia források egyike. Környezetvédelmi és nem elhanyagolható gazdasági szempontból is.

Ezt mi sem tükrözi jobban mint hogy világszerte egyre szélesebb körben alkalmaznak olyan eljárásokat, melyekkel a napsugárzás erejéből minél több energiát igyekeznek nyerni.
Magyarországra jellemző hogy évente átlag 200-210 napsütéses nap áll rendelkezésünkre.

Ezen a 200-210 napon a vákuumcsöves napkollektorok négyzetméterenként 45-50 liter, 45-50 fokos melegvizet képes szolgáltatni külső hőmérséklettől függetlenül. A vákuum csöves napkollektorok energia termelése a besugárzás erősségétől függ a külső hőmérséklettől nem.

De mi lesz a maradék 100 napon amikor nem süt a nap? Természetesen akkor is működik a vákuumcsöves napkollektor. A felhőzeten keresztül átszűrődő napfény is képes több kevesebb energiát termelni. Ez azt jelenti, hogy kis mennyiségben de előmelegítésre elegendő hőmennyiség előállításához elegendő. Bizonyára sokan tapasztalták külföldön járva, hogy a szomszédos országok házainak tetőin milyen nagy mennyiségben található már napkollektor. Ausztriában például több mint 1,6 millió m2 felületű melegvíz termelő napkollektor van alkalmazásban. Nálunk ez még ritkaság annak ellenére hogy hazánkban 20% -kal több a napsütéses órák száma.

Hazánk meteorológiai adottságát figyelembe véve célszerű, vákuumcsöves napkollektorok használhatók, mellyel nem csak a melegvíz hanem a fűtés rásegítés is megoldható. így az éves energia szükséglet 50-60 százalékban is fedezhető ingyen napenergiából.

Pár évvel ezelőtt nagy beruházásnak, kiváltságnak számított a napkollektoros rendszer, és 15-20 éves megtérüléssel számoltunk. Napjainkban a technika fejlődésének, és az egész világon folyamatosan növekvő napkollektor piacnak köszönhetően már mindenki számára elérhetővé vált a napkollektoros rendszer használata. új családi ház építése esetén alig több a napkollektor ára egy jó kazánhoz árához képest. Egy modernebb /pl. Pellet/ kazánhoz képest olcsóbb is lehet. Annak ellenére hogy a napkollektor a felszerelés után a továbbiakban nem igényel befektetett energiát az üzemeléséhez illetve csak minimális villanyfogyasztást.

Jelenleg a nap által a föld felszínére sugárzott teljesítmény több ezerszer meghaladja a föld energia igényét. A napsugárzás nyáron délben 1KW/nm amely 45 liter melegvíz előállítására képes, ami egy fő napi melegvíz igénye. A napkollektor melegvizet állit elő a napenergia felhasználásával. Ez az energia használható háztartásokban melegvíz, fűtés, vagy esetleg medence vizének felfűtésére és annak melegen tartására.

A vákuum csöves napkollektoros rendszer működése:

Két üveg cső között vákuum van ami nem hővezető. Ezért a külső hőmérséklet nem tud bejutni csak a napfény. A heat pipe okon keresztül a gyűjtőbe vezeti a hőenergiát amit átad egy hővezető közegnek pl. fagyállónak. Ez a hővezető közeg szállítja az energiát a tárolókba ahol belső hőcserélőn keresztül átadja a tárolóban lévő víznek. Az így előállított meleg vizet használhatjuk fürdésre vagy fűtésre.

Oszd meg ha tetszett
  • Facebook