Ajánlatkérés

Kérje ingyenes árajánlatunkat

Napkollektor
Napelem

Menük

Napkollektor Kollektor CF-SR 58-1800 Napkollektor WT-TF2 Multikollektor CF-TZ 58-1800 Napkollektor CPC U Type Napkollektorok Tesy Síkkollektor CFSR Síkkollektorok ÚJ AMX 2.0 Síkkollektor CFSR 200SK Síkkollektor CFSR 230SK Síkkollektor CFSR 260SK Síkkollektor Tároló Solar tárolók 1 hőcserélős zománcozott HMV tárolók 2 Hőcserélős zománcozott HMV tárolók Hőcserélő nélküli futési puffer tároló Solar Thermal Accumulátor Tágulási tartályok Hőcserélők-Szivattyú
állomások
Lemezes hőcserélő Medence hőcserélő Medenceszűrő Szolár állomások Szimpla szolár állomás Dupla szolár állomás CFSR-GPS60 Szolár Roppantós Dupla ÚJ Szimpla szolár állomás ÚJ Dupla szolár állomás ÚJ Szimpla szolár állomás 60 Szivattyú állomások 1" szivattyú állomás galvanizálóval 6/4" szivattyú állomás galvanizálóval Szivattyú állomás szilárd tüzelésű kazánhoz Szivattyú állomás keverőszeleppel Szolár szabályzók Deltasol AX Deltasol BS Plus Deltasol BX Full Deltasol BX L Full Kit Deltasol BX Plus Deltasol Cs Vezérlés Deltasol E Deltasol M Deltasol MX Full Kit Szerelési anyagok Bordás cső Roppantós fittingek Szigetelés Töltő pumpa Honeywell Érzékelok Golyós csapok Fagyálló Kerti zuhany Napelem Napelemek Akkumulátor Tartó szerkezet Univerzális East-West napelem tartó szerkezet Lindab Szerelési anyagok Kábelek csatlakozók Krimpelő szerszám Új Töltésvezérlők Inverter Pellet Pellet tüzelőanyag Pellet kazán Elektromos bicikli

Hit Counter provided by Sign Holders

58-1800 Napkollektor

 

 

NAPKOLLEKTOROK

 

SP-58-1800-as szériacf sr 58-1800 napkollektor

Normál teljesítményű, vékony „Heat Pipe”

cf sr 58-1800 napkollektor kollektor cső

 


CF-SP-58-1800-30 Kollektor műszaki adatok

Méret

2560mm x 2000mm

Súly

110 kg

Absorber felület

2,45 m²

Teljes felület

5,1 m²

Gyűjtő anyaga

Alumínium

Keret anyaga

Rozsdamentes acél (1,5mm)

Hővezető anyaga

Réz

Szigetelés anyaga

Kőzetgyapot

Max. üzemi nyomás

8 bar

Optimális átfolyási sebesség

0,1 liter / perc / vákuumcső

Folyadék űrtartalom

3 L

Max. stagnálási hőmérséklet

245°C

A kollektor cső anyaga

borossilicate Glass 3.3

Absorber típusa

ALN/AIN-SS/CU üvegen

Hőhordozó folyadék

Víz / Gliycol

 CF-SP-58-1800-20 Kollektor műszaki adatok

Méret

1760mm x 2000mm

Súly

72 kg

Absorber felület

1,6 m²

Teljes felület

3,5 m²

Gyűjtő anyaga

Alumínium

Keret anyaga

Rozsdamentes acél (1,5mm)

Hővezető anyaga

Réz

Szigetelés anyaga

Kőzetgyapot

Max. üzemi nyomás

8 bar

Optimális átfolyási sebesség

0,1 liter / perc / vákuumcső

Folyadék űrtartalom

1,2 L

Max. stagnálási hőmérséklet

245°C

A kollektor cső anyaga

borossilicate Glass 3.3

Absorber típusa

ALN/AIN-SS/CU üvegen

Hőhordozó folyadék

Víz / Gliycol

 

A mai modern világban egyre inkább előtérbe helyeződnek a megújuló energiák, pl a napkollektor! Amellett hogy környezetbarát, a napkollektor segítségével még spórolni is lehet Ennek egy remek formája a napkollektor! A napkollektor a nap energiáját használják fel (használati meleg víz készítés, fűtésrásegítés, stb…), a mi javunkra. A számunkra gyenge napsütést is a napkollektor képes hatékonyan felhasználni. A napkollektor  már egy kora tavaszi vagy késő őszi napon is előállíthatják a számunkra szükséges használati meleg vizet. A napkollektor sokféleképp felhasználhatóak, telepíthetőek.

cf sr 58-1800 napkollektor

 

Telepítési technológia többféle létezik, vannak akik az un drain back rendszerben kivitelezik a napkollektor. Kollektoraink műszaki adottságait tekintve kiválóan alkalmazhatóak így is bár ez a technológia nem mindenhol lehetséges és az eredményességéről is megoszlanak a szakmai nézetek. Előnyei, hátrányai vitatottak.

 

 

   A napkollektor gyártásánál használt anyagok szempontjából fontos a korrózió elleni védelem.   Drain back rendszernél, ha vízzel van feltöltve a rendszer számolni kell a vízkő okozta problémákkal, illetve a fagyveszéllyel. Gondoskodni kell a megelőzésről,  megelőzendő a napkollektor túlzott felmelegedése. Fagyálló használatánál meg kell gátolni a túlmelegedést, mert a fagyálló többszöri forrás után savasodik.

 

Kollektor soros ill. párhuzamos kapcsolásával különböző méretű teljesítményű napkollektor mezők alakíthatóak ki egy egyszerű 20 csöves napkollektoros meleg víz rendszertől a nagy felületű szállodák, társasházak meleg víz illetve fűtésrásegítésére.


   A kollektorok csőrendszerében nagyon kis mennyiségű folyadék kering. Egy 4,4 nm felületű 30 csöves kollektor esetén 1 liter amit keringető szivattyúval csőrendszeren keresztül juttatunk a tárolóba (a mai népszerű nevén: puffer tárolóba). Ha a kollektor magasabb a hőmérsékletű mint a tárolóban lévő víz a vezérlésünk bekapcsolja a szivattyút.

   A vákuumcső egy vastag és egy vékonyabb üvegcsőből áll. A vákuum cső átmérője 58mm és 1800mm hosszú. Vannak ettől eltérő típusok  /pl.47 x 1500 cső/ ami leadott teljesítményét tekintve nem annyira praktikus. Közel hasonló ára és jóval kisebb teljesítménye miatt nem igazán terjedt el hazánkban. A 70 mm átmérővel rendelkező 1700-1900 mm hosszú heat pipe csövek jóval drágább típusok, teljesítményben lényegesen jobbak viszont megtérülés szempontjából az 58-1800-as napkollektort ajánljuk.

 

Kollektor csővezetéke nagy tisztaságú rézből, a csövek üvegből, a gyűjtő burkolata alumínium vagy rozsdamentes anyag, a napkollektor tartószerkezet minden esetben rozsdamentes acélból készült.

A vákuum cső anyagának, formájának, beépítésének köszönhetően ellenáll akár 25mm jégesőnek is. A külső cső átlátszó, a belső cső fény és hő elnyerő bevonattal készült. Mindkét cső borszilikát. A két cső között megfelelő technológiával elvonták a benne található levegőt, ezzel a vákuummal télen-nyáron, függetlenül a külső hőmérséklettől a csövekben található „heat pipe” kiválóan hasznosítja a Nap sugarait. Ha a vákuum megszűnik a cső alján lévő fényes ezüstszínű bárium réteg kifehéredik. Ezeknek a csöveknek a cseréje nem igényel gépészeti beavatkozást, a csövek egyenként házilag is könnyedén cserélhetőek.

 

Tartókeret: Alap napkollektor tartókeret ferde tetőre való szerelésre alkalmas, de rendelkezésre áll állvány szerkezet is, amivel lapos tetőre is felszerelhető.

 

A napkollektor nem kizárólag a jövő energiaforrása, hanem már napjainkban is hatékonyan működő, alternatív kiaknázható energiatermelő eszköz. Bizonyítja ezt, az egyre több, megvalósuló beruházás. A telepített napkollektoros rendszerekkel a CO2 kibocsájtást hatékonyan lehet csökkenteni.

 

A napkollektorok ára és megtérülése sok tényezőtől függ. Egy felnőtt napi meleg víz igényének a stabil kielégítéséhez (~60-70l) kb 2,5-3 négyzetméter felületű napkollektorra van szükség. Egy modern gáztüzelésű kazán esetében nagyjából 20 éves megtérülési ideje van a napkollektoros rendszernek, de elektromos fűtés esetén a kollektorok ezt 5-6 év alatt is visszahozhatják.

 

A napkollektor előnyei és hátrányai:

A napkollektorok előnyei:
- alacsony fenntartási költség,
- a meleg víz előállításra használt energia 60-70% -át is megspórolhatjuk,
CO2 kibocsájtás jelentős mérséklése

A napkollektorok hátrányai:
- a működtetéshez elektromos áram szükséges
- nem megfelelő tájolás esetén drasztikusan csökken a hatékonyság
- időjárásfüggő működés

 

Napkollektor ismertető

A Codefon-Solar Kft szem előtt tartja az újdonságokat, mindig nyitott a modern

Napkollektor tipusok bevezetésére hazai és környező országokban.

Cégünk Napkollektor, napelem kis és nagykereskedelemmel áll vásárlónk rendelkezésére A napkollektor legyen sík vagy vákuumcsöves, raktárunkban széles választékban megvásárolható. Az általunk forgalmazott napkollektor tipusok alkalmasak HMV (Használati Meleg Víz) és fűtésrásegítésre tervezett szolár rendszerekhez. Napkollektor segítségével az év minden napos napján kiválóan takarékoskodhatunk a fosszilis energiahordozókkal. CF-SR 58-1800-as típusú vákuumcsöves napkollektoraink 10-15-20-24- és 30 csöves kiszerelesében állnak rendelkezésre lehetőséget adva a tetőszerkezethez legoptimálisabban illesztéséhez. Napkollektor típusainkat, napkollektor árainkat mindenkori letölthető árlistáinkban részletezzük. Solar termékek valamint napkollektor árak tekintetében kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bemutatótermübkben vagy elérhetőségeinken.

CF-SR 58-1800 Napkollektor

58-1800 napkollektor Napkollektor, Napkollektor napkollektor modern napkollektor napkollektor

Napollektor Napkollektor kis és nagykereskedelem

Solar Napkollektor Kollektor árak